Uitlijnen en balanceren van uw auto betekent besparen en veilig rijden!

 

Het uitlijnen van de wielen en daarmee het balanceren van een auto zorgt een goede wegligging. Het uitlijnen van uw wielen betekent bovendien minder slijtage aan uw banden, minder trekken van uw stuur en minder brandstofverbruik!

Heeft u bij specifieke snelheden een trilling in uw voertuig, dan is de kans groot dat uw wielen in onbalans zijn.
Bij de controle en het balanceren van uw auto wordt gekeken of het wiel eventueel krom is of dat er andere oorzaken zijn voor de ontstane onbalans.

Heeft een trilling in de auto? Kom dan gerust even langs om uw wielen te laten controleren en te balanceren.
Wij werken met de meest moderne apparatuur en ons vakkundig garagepersoneel kan voor u de trilling opsporen en verhelpen.

Wanneer er klachten zijn over de rij-eigenschappen van het voertuig, bijvoorbeeld scheef trekken, of een verkeerde slijtage van de banden, is het aan te raden om de uitlijning te laten controleren. Maar ook als schade gereden is en wanneer er onderdelen van de stuurinrichting en wielophanging zijn vervangen.
Bij uitlijnen worden de wielen van uw voertuig zo afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen.

Uitgelijnde wielen hebben een positief effect op:

  • ✅ een optimale wegligging
  • ✅ het voorkomen van slijtage aan banden
  • ✅ het besparen van brandstof met de daaropvolgende voordelen:
  • ✅ geldbesparing
  • ✅ het milieu

Het is aanbevolen uw bandenspanning regelmatig te (laten) controleren, want met de juiste spanning slijten uw  banden nog minder snel. Rijden op gladde banden is uiterst gevaarlijk, dus een periodieke controle op de profieldiepte is noodzaak, in het belang van uw veiligheid.

Heeft uw voertuig een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dan kunnen we deze natuurlijk combineren met het uitlijnen en balanceren van uw voertuig.

Zijn uw banden aan vervanging toe? Vakgarage Verheul heeft een uitgebreid assortiment autobanden van bekende merken!